Science day showing school kids in front of a big blue valve

Karrieremuligheder, ventiler, vand og bæredygtighed på dagsordenen

Igen i år har AVK deltaget i den nationale kampagne "Science Day", som har til formål at fremme karrieremulighederne inden for uddannelsesområderne naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik. I den forbindelse har vi budt 120 elever fra nærliggende skoler velkommen til en del dag med præsentationer af karrieremuligheder, sjov, læring og praktiske opgaver på vores AVK Academy. 09-10-2024

Hvorfor vælge en teknisk karriere?

Lars Enevoldsen og Michael Ramlau Hansen introducerede skoleeleverne til AVK, vores produkter, lokale og globale vandudfordringer og vores arbejde med at gøre en forskel i verden.

Hos AVK har vi en bred og differentieret medarbejdergruppe, hvor mange enten har en uddannelsesmæssig baggrund eller en masse erfaring inden for STEM-området (Science, Technology, Engineering og Mathematics).

Derfor var nogle af vores medarbejdere inviteret til at give en kort præsentation af dem selv, deres baggrund og deres daglige arbejdsopgaver hos AVK for at inspirere de unge til at overveje en fremtid inden for STEM.

Nicole fra Group IT gav en inspirerende introduktion til sine egne overvejelser som studerende og fortalte, hvordan hun endte med at vælge en uddannelse inden for IT, kommunikation og organisation. I dag arbejder hun som projektleder og står i spidsen for nogle af vores mange IT-infrastrukturprojekter.

Eleverne mødte også Nils og Laura fra AVK Tech Toolshop, som tegner og laver de forme, der skal bruges i vores produktion. Ud over en introduktion til arbejdsprocesserne fik eleverne også mulighed for at komme med ind i "maskinrummet", hvor de kunne opleve nogle af processerne.
School kids drawing on post-its at science day
School kids drawing on paper at science day at AVK

Efter frokost blev der arbejdet med nogle praktiske udfordringer, hvortil eleverne skulle komme med deres bud på gennemførlige og bæredygtige løsninger i form af enten:

  • En løsning til sikker vandforsyning, der tager højde for oversvømmelser, tørre perioder og forurening
  • En model, der beskriver, hvordan man undgår forurening af søer og floder ved udledning af spildevand
  • Et cirkulært system, der udnytter vandets naturlige kredsløb

AVK og vores forretningsområde

Eleverne var også på en interaktiv produktjagt i vores showroom, som er fyldt med AVK-produkter. De fik en kort introduktion til fem af vores vigtigste produkter og skulle derefter identificere nogle af dem ved at scanne produkternes QR-koder. Der var god energi og selvfølgelig en masse gode spørgsmål fra eleverne.

Vi håber, at vi har inspireret nogle af de unge mennesker, og at de har lært noget om vand, ventiler og globale udfordringer, og hvordan disse kan overvindes ved hjælp af de rigtige løsninger til håndtering af vandressourcerne.

Tak til alle elever og lærere for jeres besøg!

School kids at science day standing in front of a blue valve
School children drawing at science day
School children looking at gate valves at AVK

Hvad er Science Day?

Science Day er en årlig kampagnedag, som har til formål at inspirere flere unge til at vælge en uddannelse inden for naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik. Naturvidenskabernes Hus står bag kampagnen, der afholdes i samarbejde med virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner over hele landet.